Dixon Logobollskampanj!

Vart 13:e dussin gratis! Beställ nu!

Dixon Golf i Arizona, USA tillverkar världens första och hittlills enda helt miljövänliga golfbollar, Earth, Wind & Fire samt dambollen Spirit. Anledningen är att de flesta andra golfbolltillverkare på marknaden använder tungmetaller som t.ex bly, kadmium, kobolt och tungsten för att uppnå önskade egenskaper i bollen. Det kan vara egenskaper som elasticitet, hårdhet, vikt etc. Även om sedan varje boll bara innehåller en liten del tungmetaller så blir det väldiga mängder som till slut hamnar i naturen.

Man räknar med att bara i USA slår man bort drygt 300 miljoner bollar varje år. I Europa ca 150 miljoner och i Sverige ca 30 miljoner bollar. Varje år! Sammantaget blir det väldigt många bollar som ligger och pyser tungmetaller ute i naturen. Dixon har utvecklat egna nya plast och gummiblandningar som inte innehåller några tungmetaller.

Dixon miljövänliga golfbollar är dessutom återvinningsbara och kan när de blivit slitna lämnas tillbaka och återvinnas. För varje återlämnad Dixon boll får inlämnaren 5 kr i rabatt på nya miljövänliga Dixon bollar.

Här finns en kort video med Sean ” The Beast” Fister, trefaldig världsmästare i Longdriving som berättar varför han väljer Dixon.